"Сърца за разбиване"- Али Новак (Ревю)








Издателство: Ибис
Година на издаване: 2016
Брой страници: 280










    Нека ви представя Стела Самюълс. Тя е част от едно великолепно трио, заедно с брат и сестра си, защото представете си, те са тризнаци. Но необичайните неща при Стела не свършват до тук. Заради болестта на близначката си, Стела и брат ѝ решават да ѝ направят незабравима изненада, а именно да и подарят автографи от членовете на любимата ѝ група - "Хартбрейкърс". Това дава началото на едно приключение, в което Стела ще открие както себе си, така и голямата си любов, която по някаква ирония на съдбата е вокалистът на групата, която мрази най-много.

  "Сърца за разбиване" е приятна книга, която е написано по съвсем лек и достъпен начин. Али Новак се е справила прекрасно с описанието на героите и техните чувства. Въпреки че по принцип не чета такъв тип романи, този ме изненада, тъй като основните конфликти се различават от тези в типичните романтични тийн книги. На първо място, идеята на Али Новак да представи животът на тризнаците Самюълс ми допадна много, защото показва колко много държат един на друг и колко забавно, но и трудно е да си част от нещо такова. Както самата Стела казва, че когато сте трима, в един момент ти се приисква да се отличиш с нещо. Това е също важен мотив от книгата, любовта на Стела към фотографията. Тъй като самата аз обичам да отделям време на това свое хоби, напълно разбирах главната героиня, когато се опитваше да заснеме всичко, което ѝ се стори красиво и забележително. Та ако не бяха нейните снимки, тя нямаше да се преоткрие, да пребори страховете си и да работи, като фотограф за една от най-известните музикални групи.

“The world moves fast, changing everything around us with each new day. Photography is a gift that can keep us in a moment forever, blissfully eternal.”

И последното нещо от сюжета, на което искам да обърна внимание, е болестта на Кара, близначката на Стела. В днешно време ,има доста книги на такава тематика, но сякаш всички представят нещата по един романтично-песимистичен начин, докато в "Сърца за разбиване" се усеща позитивизма и борбеността на героите, през колкото и трудни неща да преминават. Да, краят е щастлив, въпреки че в реалния живот това е доста рядко нещо, но все пак когато четем , ние искаме да се научим да вярваме, а какво по-добро от това да повярваме в доброто и че всичко е възможно.

 Време е да поговоря малко и за героите в книгата. Главната героиня, Стела, ми харесва по ред причини, защото е борбена, но и изпитва несигурности, които прикрива добре, открила е е хоби, което по-късно се превръща в нея самата и отдадена е на това, което обича. Момчетата от групата "Хартбрейкърс" са уникални според мен, защото всеки има различен характер и така създават около себе си една шеговита и приятна атмосфера.
Оливър, момчето, което е влюбено в Стела, е типичният тийн идол. С кестенявата си чуплива коса, изваяно тяло и усмивка, която кара всичко в теб да се свие от напрежение, той е свалячът на групата. Всички фенки са луди по него и са готови да паднат в краката му. Това, което не ми хареса в него е, че така и можах да се докосна да образа му. Той сякаш винаги беше в сянка и единственото, което научих за него, бе че групата са неговото семейство и че той има страх от това да бъде сам.
 Зандър  е момчето, което има алергия към почти всичко и носи очила, големи като лупи, но това не го кара да унива, а напротив, това го кара да се забавлява повече и да се наслаждава на живота.
Джей Джей- мускулестото момче с перверзно чувство за хумор. През цялото време си го представях, като здравеняка, който всъщност е сладичък, като зайче и не би навредил на никого. Той беше този, който винаги разведряваше атмосферата и караше всички да се засмеят независимо дали нещо ги тревожи, или не. В него ми допадна и това, че той отстоява мнението си и държи на момчетата, и на това те да не се променят, заради това, че са звезди.
Алек, нямах търпение да стигна до него. Той е най-най-любимият ми персонаж. Със своята свитост, но и проницателност, ме заплени още с първата си поява. Много съжалявах, че нямаше толкова много сцени с него, защото всяка една, в която участваше беше уникална. Нямам думи да опиша, колко силно ме впечатли със своята мистериозност и прозорливост.



  "Сърца за разбиване" не е от тези книги, които ще ви накарат да се замислите за живота си и ще ви остави с въпроси, които да ви държат будни през нощта, но е книга, която ще ви накара да се отърсите от обикновеното ежедневие и за малко да се потопите в една приятна атмосфера. Препоръчвам книгата, като едно лятно четиво, което ще се хареса както на тези, които обичат забавните романтични истории, така и на тези, които просто искат да се разведрят, докато лежат на плажа или просто си почиват от дългите летни дни. 



 Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност да прочета тази книга.
  





Коментари