Ако книгите бяха рецепти

Ако книгите бяха рецепти

  В днешния пост ще Ви представя книга/герой от книга/ асоциирана чрез някакъв вид храна. Смятам, че ще бъде забавно и интересно. Ако Ви хареса и се сещате за друга асоциация или искате аз да направя асоция за някоя книга, просто го напишете в коментарите. Приятно четене! 
   



    1) Нека започнем с една много популярна поредица, а тя е " Пърси Джаксън и боговете на Олимп" от Рик Риърдън. Всеки почитател на книгите знае за прочутите сини сладки, които майката на Пърси приготвя, затова асоциацията ми с тази книга е.... Синя хранаа.



2) Втората книга или по-скоро отново поредица е поредицата "Трил" на Аманда Хокинг. Героите от тази книга са тролове (не се плашете, те са приятно изглеждащи тролове....е поне повечето от тях) и са свързани с природата (не ядат неща, с които обикновените хора се хранят.) Затова свързвам тази поредица с органичната храна - с плодовете и зеленчуците. 

3) Няма как да не спомена и нещо вампирско, било то книгите от поредицата "Дневниците на вампира" или "Здрач", то по-слабо популярната "Училище за вампири" (Да не се бърка с "Академия за вампири", но и двете поредици са "болка" интересни, хаха ). Разбира се, че ще свържа тези книги с нещо кърваво, но в някой от тях, героите са "вегетарианци", така че ще заложа на някакви ястия с месо, което е по-алангле (и в което няма чесън, разбира се, хаха) 


4) За поредицата "Скъпоценни камъни"  от Керстин Гир се колебаех доста, защото не отличавам нищо по-специално от страна на храненето, но когато се замислих реших, че като поредица за пътуване във времето, трябва героите да са опитвали някое ястие, чиято рецепта отдавна е забравена. Така че тази поредица определено е асоцииране със старинни ястия и доста подправки (все пак в миналото са били много ценни). 

5) Кой не се сеща за Пийта и Катнис, когато види хляб или пекарна ?! (*феновете на "Игрите на глада" крещят развълнувано*). 






6) Ии от една много весела детска книжка, нещо сладко 
и нещо, което всички обичат... (*напрегната пауза*) 
"Чарли и шоколадовата фабрика"  с шоколадови изкушения.


7) "Хари Потър", поредица пълна с странни и магични храни, но това което наистина остана в моето съзнание е сокът от тиква. Така че, наздраве. 









8) Това е последното ястие и знам, че не е от книга, но просто не можах да се сдържа да не го напиша, защото когато започнах да обмислям тази статия, първата храна, която ми хрумна беше пай, а след това видях лицето на Дийн Уинчестър. Двете вървят ръка за ръка и въпреки че героят е от сериал, а не от книга, го включвам в тази класация. 







Пожелавам ви една вкусна вечер и дано ви е харесала тази статия! 

Коментари