10 начина да разкарате хората, които ви дразнят

Колко често попадате в ситуация, в която някой неприятен човек започне разговор с вас, който се проточва сякаш с часове ? Сигурна съм, че и един път е достатъчно, за да започнете да  мечтаете за начин , чрез който да се отървете бързо от досадника. По-надолу може да прочетете 10те най-добри метода да се измъкнете от отегчителен разговор с натрапчив събеседник.

1) Говори за всички откачени неща, които те вълнуват
Имаш мания по домашни любимци, колекционираш чаши за кафе или си от по-странните хора, които се наслаждават на плашещите неща и знаят всичко за серийните убийци, това е момента, в който трябва да извадиш най-странните неща, които харесваш, на показ. В момента, в който някой многословен и неприятен човек ви заговори, обсебете разговора с неестествените си интереси и той ще остане очарован, но неприятно.
2) Задавайте въпроси
Друг интересе начин да прогоните досаден и тягостен човек е да го засипете с всякакви въпроси. Не е нужно да запомняте отговорите на тези въпроси, даже е по-добре да го питате едно и също нещо няколко пъти, така че да се отегчи да ви отговаря и да ви остави на мира. Можете да го питате за неща свързани с интимния му живот, с някоя неприятна за него тема или последното му разочарование. След този метод може мнението му за вас да бъде негативно, но резултатът да го разкарате ще е положителен.
3) Игнорирайте го
Определено най-добрия метод е просто да игнорирате човека срещу вас. Преструвайте се, че не го чувате, че не го виждате и дори хванете първия човек, който мине и започнете разговор с него. Гарантирано след 10 мин., мъчителната ситуация, в която ви поставя дразнителя ви ще приключи и ще можете да се порадвате на свободата си. Друг плюс е, че дори може да не иска да ви заговори отново, заради незаинтересоваността, която сте проявили, което по всяка вероятност е във ваша изгода.
4) Пейте
Имате любима песен, която обичате да пеете под душа ? А може би толкова много обичате музиката, че помните текстовете на песните от целия ви плейлист ? Това е изцяло във ваша полза, нужно е само да запеете първата песен, която ви хрумне, но в колкото се може по-фалшива тоналност и непоносимия ви събеседник ще избяга....  може би дори с писъци.
5) Говорете за себе си (Много)
Залейте човека срещу вас с всякакви факти от личния ви живот. Споделете му спомените си от детството, разочарованията в работата, сладникавите моменти, които сте преживели с половинката си, всичко от това е полезно, стига да е възможно най-отегчително. Важно е също да споменем, че не трябва да оставяте събеседника ви да каже нищо, освен някой малък коментар във връзка с някоя от историите ви. Дори човека, който ви се е натрапил да е ужасно търпелив, ако положите нужните усилия, ще го прогоните изключително бързо.
6) Истината
Истината винаги е за предпочитане. Щом един човек ви е неприятен и ви дразни с поведението си, кажете му културно,че не искате да комуникирате повече с него и го помолете да не ви притеснява повече. Хубавото в тази ситуация е, че няма нужда да изразходвате излишна енергия в измислянето и осъществяването на хиляди лъжи, за да го прогоните, а и също така няма да го нараните,защото колкото и да е досадлив събеседника ви, той също има чувства.
7) Музика
Музиката помага за много неща, затова не е учудващо, че може дори да ви измъкне от неприятен разговор. Когато видите, че към вас се задава човек, който не харесвате, извадете бързо слушалките си и се правете, че сте погълнати от музиката. Със сигурност , ако не е прекалено нахален, антипатичния за вас човек ще се почувства излишен и ще ви остави на спокойствие.
8) Фалшиво обаждане/среща
Истината винаги трябва да се толерира, но има моменти, когато е по-лесно да излъжеш. Затова при среща с неприятен за вас човек, всякога можете да го излъжете, че бързате за някаква среща или имате работа. Дори да не се върже на лъжата ви, поне имате оправдание да си тръгнете и да приключите отегчителния разговор с него, преди още да е започнал. И все пак има моменти, в които нямате възможност да се оттеглите. Тогава на помощ идва вашия телефон. Просто наберете някои ваш приятел (а ако сте добри актьори, няма нужда да провеждате истински разговор)  и оставете натрапчивия събеседник зад гърба си.
9)  Дръжте се странно
Няма да сбъркате, ако в хода на разговора с настойчивия ви и упорит другар, направите някои действия, които могат да го обезпокоят. Преди да дам примери за такива, ще ви предупредя, че могат да бъдат неприятни и за двете страни, а и ще оставите впечатление за изключително груб и некултурен човек, но в кризисна ситуация, тези жертви си струват.
Първото нещо, което можете да направите, когато човекът срещу вас започне да ви затрупва със скучна информация е да покажете, колко безинтересна е всъщност тя. Прозявайте се, започнете да гледате в различни посоки или си извадете телефона и разглеждайте нещо на него.
След, като сте показали на събеседника си , че не ви е интересно, какво говори той, е време да го отвратите от себе си. Това определено е грозна картинка и не я пропоръчвам, но е факт, че е най-сигурното средство да разкарате някого. Когато човекът срещу вас ви зададе въпрос, се направете, че не го чувате и се приближете колко може по-близо до него, а след това отговорете бързо, докато все още сте на това разстояние един от друг и се опитайте да фъфлите и да плюете, докато говорите. Гарантирано, няма да иска да се приближи до вас никога повече.
И последното действие срещу натрапника е да се държите близко и свойствено с него. Но това е само, ако сте сигурни, че досадника няма да се зарадва, че му обръщате толкова голямо внимание, защото ще постигнете обратния ефект. Използвайте всяка възможност да го хваанете за ръка, да го погалите, да се облегнете на него, да го прегърнете, дори положете глава на рамото му и му кажете, че ще заплачете, пойскате му кърпичка, а ако няма се избършете в ръкава му. Той не само ще остане смутен, но и ще започне да внимава при среща с вас.
10) Социалните мрежи
Този метод дори не е метод, тъй като в днешно време, дори да излезем със семейството си или с най-близките си приятели, ние винаги сме готови да "забием" на телефоните си , само за да проверим , кой е харесал снимката ни във фейсбук и какъв снапчат сме получили. Но така или иначе, дори пристрастеността към смартфона ни да е лошо нещо, то може да ни измъкне от неприятната ситуация да говорим с отегчителен събеседник. А, също така и ще задоволим нуждата си от редовно проверяване на социалните мрежи.



Коментари